Leilão

1934 Carta Firmada por el Abat del Monestir de Montserrat Antoni Mª Marcet el 3 de Abril

Preço inicial: 25,00 €


Este leilão termina em Termina em 6d 11h 40min

Termina em: 27 de Junho de 2024 19:01:00 CEST

Preço inicial: 25,00 €

Número de itens: 1

Estado do lote: Normal (com sinais de uso normal)
señal de dobleces por haber estado plegada

Introduza um montante válido acima da licitação mínima de 25,00 €
( Licitação mínima de 25,00 € )

1934

Carta Firmada por el Abat del Monestir de Montserrat

Antoni Mª Marcet Poal

Carta de la que desconozco el destinatario y en la que se alegra de su mejoría y le desea un pronto y total restablecimiento con la ayuda de "La Mare de Déu"

Agradece al destinatario sus gentilezas y le muestra su gratitud por las deferencias recibidas.

El saluda ben afectuosament seu servidor en Ct.

283 x 222 mm. papel de calidad con marca de agua propia de Montserrat (ver al trasluz)

  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ingressà en el noviciat del monestir el 24 de febrer de 1894, quatre anys més tard que el seu germà Adeodat Marcet Poal (1875-1964). L'any 1906 inicià la Revista Montserratina, de la qual fou redactor i administrador. Amb la col·laboració de Bonaventura UbachGregori Maria Sunyol i d'altres, feu possible l'aparició de la Bíblia de Montserrat. Restaurà la impremta del monestir (1918) i impulsà diverses publicacions, com ara Analecta Montserratensia.

 
Placa a la casa natal del carrer del Vall (Terrassa)

Promogué l'ús del català tant com a llengua de relació dins el monestir com en la consideració del català com a llengua de cultura habitual.

Amb l'ajuda de Antoni Maria Tobella i Guixà, el seu promotor, creà pràcticament l'actual biblioteca del monestir, i contribuí eficaçment en la reconstrucció material del santuari, amb la col·laboració de Puig i Cadafalch.

Patrocinà el primer Congrés Litúrgic de Montserrat, del 1915, que suposà per a l'Església catalana un revifament de la litúrgia i un apropament als corrents innovadors centreeuropeus de l'època. Al 1936, "una vegada fora d'Espanya, M. Marcet va indicar a tots els seus monjos en edat militar que es traslladessin a la zona nacional i s'incorporessin a l'Exèrcit. Després d'uns mesos a Alemanya, l'Abat de Montserrat, a mitjan juliol de 1937, va entrar a l'Espanya nacional i, acompanyat pel cardenal Gomá, va visitar a Franco a Salamanca. Després va fixar la seva residència en el balneari de Belascoain, prop de Pamplona, on va romandre amb els seus monjos fins que el 25 de gener de 1939 Montserrat va ser alliberat". En 1940, l'Abat Marcet visita a Franco a Madrid per a donar-li una cèdula on li nomenava Confrare de Montserrat. Al 1942, afirma Santos Juliá, "Heu fet triomfar la nostra fe amb la vostra espasa contra la fúria dels seus enemics": amb aquestes paraules rebia Antoni Maria Marcet a Francisco Franco en la basílica de Montserrat el 26 de gener de 1942. L'abat mitrat saludava al cap de l'Estat que, "amb la protecció i ajuda molt patents de Déu" i com a "instrument de la Provisió", havia donat cim a la "admirable gesta de la reconquesta d'Espanya" i havia retornat a l'Església "els nostres temples i les nostres llars i, amb ells, l'exercici del dret de cristians i espanyols" 

Debilitat pels anys de treball, el 1941 demanà un coadjutor i la comunitat elegí Aureli Maria Escarré i Jané. El seu cos reposa a la cripta de la basílica montserratina, en un sarcòfag esculpit per Joan Rebull (1951).

L'any 1931 celebrà el novè centenari de la fundació del monestir, que coincidí amb el cinquantenari de la coronació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya.

Inaugurà els museus montserratins i restaurà l'església romànica de Santa Cecília.

Este leilão termina em Termina em 6d 11h 40min

avatar garsineu
Desde 26/01/2004
Espanha (Lleida)
Vendedor registado como profissional.