Utilizamos cookies próprios e de terceiros para analisar os nossos serviços. Se continuar a navegar, está a aceitar a utilização de cookies. Mais informações AQUI

Verge amb infant en fusta i metall. Obra original de Francesc Gassó - ART CATALÀ


 • Itens: 1

  Estado: Normal (com sinais de uso normal)


  Verge amb infant en fusta i metall. Mides: 25 x 9 cm.


  Francesc Gassó i Carbonell (Barcelona, 1918-1997). Artista polifacètic, professor a l'escola Massana de Barcelona. Activista català. Membre d'una família d'artistes i dedicada a la cultura catalana. Membre fundador del Grup Estudi juntament amb Joan Pinell, Joan Barat i Lluís Gassó al 1939 al carrer Sant Pau 70, poc després de l'entrada de las tropes franquistes a Catalunya.

  El Grup Estudi es crea amb la idea de preservar l'ideal de Catalunya i de la llengua catalana. Més tard s'hi van afegir Josep Llobet, Lluís Pinell, Josep Cucala, Màrius Lleget, els germans Abanco, Pere Folch i Joan Tena. L'estudi era un lloc de trobada i de tertúlia, i fins i tot d'esbarjo. Va ser un intent per salvar la cultura catalana, llavors perseguida i oprimida. Després va ser el taller de Francesc Gassó.

  Com a professor va treballar a l'escola Massana, com a professor de modelatge i en diverses escoles com a professor d'art, Cottolengo i el psiquiàtric de Sant Boi. Premiat en diversos concursos de talla en pedra. Hi ha diverses obres seves en museus de Barcelona ​​i escoles d'art, especialment hi ha obres seves en esglésies de Núria i Esparreguera.

  Germà de Lluís Gassó (1916-2010) poeta, mestre en Gai Saber al 1977 i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya al 2002 per l'impuls a la normalització de la llengua i cultura catalanes als anys de la resistència al franquisme. Lluís Gassó és gendre de l'escriptor, lingüista, biògraf i dibuixant Josep Miracle (1904-1998), Creu de Sant Jordi 1983, deixeble de Pompeu Fabra. Francesc Gassó és cunyat de Josep Cucala, pintor, escultor, dibuixant i gravador en bronze.

  Ens trobem davant d'una figura important, treballador incansable amb una obra poc coneguda però molt variada: escultura en pedra, marbre, gravador en vidre, fusta. Rep influències dels clàssics gràcies a la seva curiositat i formació. Al seu estudi conservava una biblioteca de més de 1000 volums sobre tots els temes. Persona molt vinculada al món de la cultura de posguerra, defensor de Catalunya.


  Tenim més obres originals d'aquest artista. Visiteu els nostres lots!